30 ГОДИНИ УМЕТНОСТ од ликовниот уметник РЕШАТ АХМЕТИ..

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 1, од 10 – 24 септември 2020 год. ќе биде отворена Јубилејната изложба – 30 ГОДИНИ УМЕТНОСТ од ликовниот уметник РЕШАТ АХМЕТИ..
На изложбата ќе бидат изложени дела изработени на хартија во техника акрилик и масло., од циклусоте: „Лирска геометрија“ , „Традицијата“, „Енигма“ и „Пробив на светлината“.

Similar Posts

30 VJET ART, nga piktori Reshat Ameti

Të nderuar, QIK -Shkup ju fton në ekspozitën jubilare 30 VJET ART, nga piktori Reshat Ameti.
Në ekspozitë do të prezantohen krijime të punuara ne letër në teknikën akril në vaj nga ciklet “Gjeometri lirike”, “Tradita”, “Depërtim i dritës” dhe “ Enigmë”.Ekspozita do të hapet në sallonin Imerial 1, në datë 10- 24 shtator, 2020.

https://www.facebook.com/KIC.QIK/posts/3430278663697971

Similar Posts