|

3 Меѓународна балканска изложба МОСТ

Ве информираме дека во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбените салони – Империјал 1 и 2, вторник, 17 февруари 2015 год. во 20:00 ч. ќе се отвори 3 Меѓународна балканска изложба МОСТ. На изложбата ќе бидат изложени дела на ликовни уметници од Р. Македонија и Турција.

Ве информираме дека во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбените салони – Империјал 1 и 2, вторник, 17 февруари 2015 год.
во 20:00 ч. ќе се отвори 3 Меѓународна балканска изложба МОСТ.
На изложбата ќе бидат изложени дела на ликовни уметници од Р. Македонија и Турција.

Р. Македонија
проф.др Трајче Блажевски
проф.др Фехим Хусковиќ
проф. др Никола Смилков
асис.мр. Валентина Стефановска
Турција
проф. др.Захит Бујукишлеен
проф, Алајбеј Карогл
проф.др. Ајдин Ара
доц. др. Зухал Арда

Изложбата ќе биде отворена до 28 февруари 2015 год.

Similar Posts