|

““ЈАС СУМ““ изложба – Заке Прелвукај, Бурбуќе Бериша, Елиза Хоџа, Арлинда Хајрулаху, Мјелма Горанци Фирзи и Блерта Сурои

Културно Информативен Центар – Скопје ве поканува на групна изложба од 6 познати ликовни уметници: Заке Прелвукај, Бурбуќе Бериша, Елиза Хоџа, Арлинда Хајрулаху, Мјелма Горанци Фирзи и Блерта Сурои од Приштина.

Културно Информативен Центар – Скопје ве поканува на групна изложба од 6 познати ликовни уметници: Заке Прелвукај, Бурбуќе Бериша, Елиза Хоџа, Арлинда Хајрулаху, Мјелма Горанци Фирзи и Блерта Сурои од Приштина.
На изложбата уметниците ке се претстават со дела од различни ликовни дисциплини и текники : слики, цртежи, фотографии, видео записи, керамики…- многу атрактивна за публиката.
Изложбата ќе се отвори на 16 октомври 2014, во 20:00 ч. во Изложбениот салонот – Империјал 2 и ќе биде отворена до 19.10.2014 год.

Similar Posts