|

Рона Нишлиу “Со нашите мотиви”

Рона ќе се претстави за публиката во Скопје, џез перформанса со наслов “Со нашите мотиви”, на 13 декември, во сабота, со почеток во 20:00 часот.

Рона Нишлиу  “Со нашите мотиви”

Рона Нишлиу е родена во Митровица, но на возраст од тринаесет години нејзиното семејство се преселило во Приштина. Рона собра многу успеси во кариерата. Учествувала на разни фестивали и секогаш била награден. Најголемиот успех на Рона е во Евровизија во Баку, Азербејџан во 2012 година која го доби петтото место со исклучителна претстава на песната “СУУС“.

Во септември 2014 Nishliu Рона учествувале во “Mirëdita, Добар ден,”, во Белград, каде ја промовираше Косовската култура.

Рона ќе се претстави за публиката во Скопје, џез перформанса со наслов “Со нашите мотиви”, на 13 декември, во сабота, со почеток во 20:00 часот.

Similar Posts