| |

Рона Нишлиу Квартет, “МИНДИЛ“

Културно Информативен Центар – Скопје ве поканува на промоција на вториот албум на Рона Нишлиу Квартет, насловен “МИНДИЛ“. Концертот ќе се одржи на 20 мај, 2019, во Филхармонија на Северна Македонија, во 21:00 ч.
Музичкиот албум вклучува 10 песни од стотици години музичко наследство, звуци кои ја препознаваат креативноста на оваа територија, особено мелодични, лирски и весели нијанси.
Внимателно избрани музички содржини, кои ги спојуваат најубавите песни на албанскиот музички бум како “Бареша” на Реџо Мулили, “Ме луле те букура” на Тиш Даја, “Мој е мира те појата” во верзијата на групата МАК од Митровица -, “Маленџими” и многу други песни.
Квартетот е основан кон крајот на 2014 година, бендот е претставен на многу концерти и современи традиционални фестивали . Квартетот се состои од: Рона Нишлиу, вокал Едон Рамадани, пијано. | Кирил Туфекчиевски, двоен бас. | Несим Макшуни, тапани.

Similar Posts