|

РЕЦИТАЛ – ИВАНА АНДОНОВСКА СВИЛАР, мецосопран и ТАТЈАНА ОГНАНОСКА, пијано

Културно-Информативен Центар – Скопје има особена чест и задоволство да ве покани на рециталот на ИВАНА АНДОНОВСКА СВИЛАР, мецосопран, ТАТЈАНА ОГНАНОСКА,пијано, 15.03.2011 /вторник/, Салон 19,19 – 20.00 часот. На програмата ќе бидат изведени дела од Рахмањинов, Чајковски, Сен-Санс, Верди, Масне, Маскањи и Доницети.

Младата мецосопранистка Ивана Андоновска Свилар е ново име во нашиот музички живот, иако повнимателните просл…едувачи на музичките случувања кај нас досега имале можност да ја запознаат.

Средно музичко училиште завршува во ДМБУЦ “Илија Николовски-Луј” во Скопје во класата на проф. Билјана Јакимовска Јовановска. Дипломира/2005/ и магистрира/2010/ со највисока оценка CUM LAUDE на ФМУ во Скопје во класата на истиот професор.

Нејзините први музички појавувања се уште од средното музичко училиште. Забележителни се настапите на концерти на ФМУ, во рамки на “Мајски оперски вечери”, “Скопско лето”…

Similar Posts