Промоција на книгата” Caged – Новела за љубов”од Вулнет Мухареми

Вулнет Мухареми роден во Тетово , 1982 година, каде завршил основно и средно образование .Од 2000 година живее во Оксфорд, Англија, каде што студирал политички науки. Постдипломски студии завршил на Универзитетот во Ексетер, Англија.Автори кои имале големо влијание на неговото творештво се, Мартин Амис, Ле Клезио и филозофот Бодријар. Живее во Тетово и Париз. Вулнет Мухареми е коавтор на ArtCoach, нов концепт на животен-тренер, испреплетен со современи уметнички елементи.

Caged – Новела за лубов, како ја доживуваме и како ние стоиме наспроти лубовта, како вага на живот и анксиозност, за врската помеѓу љубовта и вознемиреноста. Caged – метафора за менталниот и духовниот опис на постмодерниот човек, која е тесно поврзана со борбата за преживување. Но, всушност, ликовите на овој роман се многу посложени од тоа. Тие живеат еден со друг и сепак имаат предрасуди.

Книгата ќе ја промовираат, Салајдин Салиу,видео проекција LUMIERE,Теута Зекири-преведувач

Similar Posts