|

ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „ОД ДНЕВНИКОТ НА ВАСКО ПИКАСКО И ЗОРКА СЕШТОЗБОРКА“ ОД КИРО ДОНЕВ

Културно-Информативен Центар -Скопје, ве поканува на промоција на книгата „Од дневникот на Васко Пикаско и Зорка Сештозборка“(раскази за деца), од Киро Донев, на ден 16.11.2011год.(среда),Салон- Империјал 1, почеток во 19,19 часот. Киро Донев, писател за деца и млади, преведувач. Роден во село Моноспитово, Струмичко. Бил директор и главен уредник на „Детска радост“ при НИП „Нова Македонија“. Член е на ДПМ од 1970г. Автор е на книгите:“Жаба спикер“ (поезија),“Ај, погоди“, (гатанки), “Шенко“, (роман), “Мојот свет“, (раскази), “Театар без билет“ и многу други. Добитник е на наградите: Гоцева повелба- Подгорци, “Ванчо Николески“ на ДПМ и “Струшко изгрејсонце“. Книгата ќе ја промовира , Горјан Петрвски, писател, а извадоци од книгата ќе интерпретира авторот.

Similar Posts