Промоција на книгата “Ноќните сенки”, од Сопај Крешник

Сопај Крешник,дипломирал на Правниот факултет во Тетово. Негова прва книга поезија “Imazhet e Nates”, напишана под влијание на класичната и современа литература. Книгата содржи над 50 песни и е објавена во Тетово 2018 година. Лирското раскажување е карактеристично за ова книжевно дело. Добитник е на неколку награди: -наградата „Ulu Mal te Dale Hena“ од Албански писателски сојуз – Скопје -награда за најдобро објавена поезија,поетски ноќи „Средби под покрив“ 2018 година. – втора награда „Моето перо“, за поезија. Книгата ќе ја промовираат,Нехас Сопај и Линдита Ахмети, а извадоци ќе чита Сермет Сулејмани.

Similar Posts