|

ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА ВО СЛАВА НА СЛИКАРСТВОТО ПОЕТИТЕ ЗА ОМЕР КАЛЕШИ

Културно-Информативен Центар -Скопје и Асоцијацијата за култура ИКОН ве покануваат на промоција на книгата Во слава на сликарството ПОЕТИТЕ ЗА ОМЕР КАЛЕШИ, посветена на нашиот сликар со интернационално реноме Омер Калеши, кој живее и работи во Париз.

Културно-Информативен Центар -Скопје и Асоцијацијата за култура ИКОН ве покануваат на промоција на книгата Во слава на сликарството ПОЕТИТЕ ЗА ОМЕР КАЛЕШИ, посветена на нашиот сликар со интернационално реноме Омер Калеши, кој живее и работи во Париз.

Промоцијата ќе се одржи во Културно- Информативниот Центар – Скопје, во Салон Империјал 1, на ден 21.06.2011г., во 19:19 часот.

Промотори: Ефтим Клетников, Јордан Плевнеш и Климе Коробар.

Similar Posts