Отворена групна изложба БЕЗВРЕМЕНОСТ

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 1 од 20 – 28 ноемвтри 2020 год.

Ќе биде отворена групна изложба БЕЗВРЕМЕНОСТ од ликовни уметници – професориi и асистенти на Факултетот за уметност и дизајн од Универзитетот во Нови Пазар.

На изложбата ќе биде изложени 26 дела, (слики, графики, цртежи и една скулптура) од 23 автори.

Similar Posts

Hapja e ekspozitës grupore të titulluar “Art I përjetshëm”

Të nderuar, QIK – Shkup ju fton në hapjen e ekspozitës grupore të titulluar “Art I përjetshëm”, nga piktorë, profesorë dhe asistentë të Fakultetit të Artit dhe Disenjit në Universitetin e Novi Pazarit.

Në ekspozitë do të shfaqen 26 vepra (piktura, grafika, vizatime dhe një skulpturë) nga 23 autorë. Ekspozita do të hapet me 20 Nëntor 2020, në Sallonin – Imperial.

Data: 20 – 29.11.2020

Similar Posts