|

ЛИТЕРАТУРНА ВЕЧЕР СО ЛУЛЗИМ ХАЗИРИ

Културно Информативен Центар -Скопје, ве поканува на Литературна вечер посветена на Лулзим Хазири, на ден 10.05.2012год.(четврток),Салон 19:19, почеток во 19:19 часот.

Лулзим Хазири е роден во Гостивар. Пишува поезија.

Автор е на книгите: “Песната се раѓа во самотија“ (поезија), “Кога вратите се отвараат со звона“ (поезија), “Излез од сафари“ (поезија), “Албански рокендрол“ (есеи),“Црно и бело“ (есеи) и други.

Има објавено неколку раскази. Актуелен е во полето на заштита на човековите права. Песните му се преведувани на англиски, француски и македонски јазик.

За неговото творештво ќе зборува проф.Салајдин Салихи, а извадоци од неговото творештво ќе чита Веби Ќерими.

Similar Posts