|

ЛИКОВНА ИЗЛОЖБА – СЛИКИ ОД ТОНИ ЧАТЛЕСКИ

ЛИКОВНА ИЗЛОЖБА – СЛИКИ ОД ТОНИ ЧАТЛЕСКИ

Во Културно Информативен Центар – Скопје, вторник, 1 март 2011 год. , во

Изложбениот салон – Империјал 2 , во 20:00 ч. ќе се отвори изложба на слики од Тони Чатлески.

Тони Чатлески е роден 1967 год. во Прилеп. Факултет за ликовни уметности завршил во Скопје 1993 г. во класата на проф. Танас Луловски. Реализирал 6 самостојни изложби во Р. Македонија и една во Р. Бугарија. Учествувал на повеќе групни изложби и неколку меѓународни ликовни колонии. На изложбата авторот ќе се претстави со дела работени во техника масло.

Истата ќе биде отворена до 12. 03. 2011 г.

Similar Posts