|

ЛИКОВНА ИЗЛОЖБА – АЛЕКСАНДАР ФИЛИПОВСКИ – АЦО

ЛИКОВНА ИЗЛОЖБА – 50 ГОДИНИ ЛИКОВНО ТВОРЕШТВО НА
АЛЕКСАНДАР ФИЛИПОВСКИ – АЦО

          Во Културно Информативен Центар – Скопје, на 17 февруари ( четврток ) 2011 год. , во

Изложбените салони – Империјал 1 и 2 , во 20:00 ч. ќе се отвори јубилејната изложба –

50 ГОДИНИ ЛИКОВНО ТВОРЕШТВО НА АЛЕКСАНДАР ФИЛИПОВСКИ – АЦО.

          Роден е  1936 год. во Никифорово. Училиште за применета уметност завршил 1958 год. во Скопје. Реализирал 22 самостојни изложби во Р. Македонија. Учествувал на повеќе групни изложби во земјава и странство. Добитник е на нагрда за графика на НУБ „ Св. Климент Охридски“ во Скопје , 1980 год. На изложбата ќе се претстави со 70 дела ( масла, акварели, линорези и цртежи ) создадени во периодот  1975 – 2009 год.

        Изложбата ќе биде отворена до 28. 02. 2011 год.

Similar Posts