|

Културно Информативен Центар – Скопје ве поканува на групна изложба од 6 познати ликовни уметници: Заке Прелвукај, Бурбуќе Бериша, Елиза Хоџа, Арлинда Хајрулаху, Мјелма Горанци Фирзи и Блерта Сурои од Приштина. Културно Информативен Центар – Скопје ве поканува на групна изложба од 6 познати ликовни уметници: Заке Прелвукај, Бурбуќе Бериша, Елиза Хоџа, Арлинда Хајрулаху, Мјелма Горанци Фирзи и Блерта Сурои од Приштина. На изложбата уметниците ке се претстават со дела од различни ликовни дисциплини и текники : слики, цртежи, фотографии, видео записи, керамики…- многу атрактивна за публиката. Изложбата ќе се отвори на 16 октомври 2014, во 20:00 ч. во Изложбениот салонот – Империјал 2 и ќе биде отворена до 19.10.2014 год.

Бејтулла Заими Роден е 1978 год. во Гостивар.

Бејтулла Заими

Роден е 1978 год. во Гостивар.
2001 – Дипломирал на Државниот Универзитет во Тетово, Факултет за ликовна уметностi, отсек скулптура, во класата на проф. Џелил Руфати.
2005 – Завршил постдипломски студии во класот на проф. Агим Руди на истиот Факултет.
2002 – 2004 – работел како асистент по предметот скулптура на Државниот Универзитет во Тетово.
Член на ЗЛУМ – DRUDACUM.
Има добиено повеќе награди во земјава и странство.
Самостојни изложби;
2005 – галериjа АСНОМ, Гостувар.
2009 – НУ Национална галериjа , МАЛА СТАНИЦА, Скопје.
2009 – галериjа СУДОСТ, Берлин, Германија.
Групни изложи;
Учествувал во над 40 групни изложби во земјава и странство.
Изложбата ќе биде отворена до 31 октомври 2014 год.

Similar Posts