КУЛТУРА ВО ВРЕМЕ НА КОРОНА!

Со оглед на затворените врати на сите културни институции за време на вонредната состојба, Град Скопје и Културно Информативен Центар, ја прават културата достапна до сечиј дом. Веќе од наредната недела градот ќе организира маалски концерти кои што ќе имаат можност да се следат од балконите. Притоа, ангажираните изведувачи ќе бидат невработени уметници и ќе добиваат еднаков солидарен хонорар од 14.500 денари. Програмите на градските културни институции ќе се пренасочат онлајн.

Заинтересираните да се пријават на:
е-mail: kic.muzickisektor@gmail.com

КУЛТУРА ВО ВРЕМЕ НА КОРОНА!Со оглед на затворените врати на сите културни институции за време на вонредната состојба,…

Posted by Kic Qik on Sunday, April 12, 2020

Поврзани написи