KONKURS SQ

КОNKURS – “SHKUPI LEXON”

Qendra Informative Kulturore – Shkup I fton shkrimtarët (pa dallim moshe) të konkurojnë për manifestimin tradicional “SHKUPI LEXON”.Konkursi do të zgjasë deri më 15 gusht 2020.Të interesuarit duhet të dërgojnë një biografi të shkurtër dhe një kopje të romanit ose punimeve letrareManifestimi do të realizohet duke i respektuar masat dhe rekomandimet për mbrojtje nga korona virusi.Me respekt, QIK – Shkupe-mail: emcemihajlova@yahoo.com

Similar Posts

КОНКУРС – “СКОПЈЕ ЧИТА”

Културно Информативен Центар – Скопје ги повикува писателите (без оглед на возраста) да конкурираат за традиционалната манифестација “СКОПЈЕ ЧИТА”.Конкурсот ќе трае до 15 август 2020 година.Заинтересираните треба да испратат кратка биографија и копија од романот или книжевните дела.Манифестацијата ќе се реализира почитувајќи ги мерките и препораките за заштита од корона вирусот.Со почит, КИЦ – Скопјеe-mail: emcemihajlova@yahoo.com

Similar Posts