|

Изложба WO-MAN, објекти од ХРИСТИНА ЗАФИРОВСКА

На изложбата, насловена WO-MAN, ќе бидат изложени објекти работени во повеќе техники и материјали. Изложбата ќе биде отворена до 15 ноември 2014 год.

Родена во Скопје. Факултет за ликовни уметности завршила во Скопје. Член е на ДЛУМ, на уметничката група и простор Арт И.Н.С.Т.И.Т.У.Т и групата МОМИ од Скопје.
Реализирала 12 самостојни изложби во Р. Македонија, Бугарија и Германија.
Работи сликарство, графички дизајн, инсталација, цртеж, фотографија, видео.
Учествувала на повеќе групни изложби, фестивали, работилници, регионални проекти од областа на културата, на Балканот, Европа и пошироко. Со групата МОМИ реализирала 11 изложби во Македонија, Србија, Хрватска и Бугарија..
На изложбата, насловена WO-MAN, ќе бидат изложени објекти работени во повеќе техники и материјали.
Изложбата ќе биде отворена до 15 ноември 2014 год.

Similar Posts