|

Изложба – 21 Меѓународна Кичевска ликовна колонија 2014

Ве информираме дека во Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбен салон – Империјал 2, среда, 22 октомври 2014 год. во 20:00 ч. ќе се отвори 21 Меѓународна Кичевска ликовна колонија 2014.

Ве информираме дека во Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбен салон – Империјал 2, среда, 22 октомври 2014 год. во 20:00 ч. ќе се отвори 21 Меѓународна Кичевска ликовна колонија 2014.
На изложбата ќе бидат изложени дела од 27 автори, учесници на колонијата од земјите: Македонија, Србија, Црна Гора, Хрватска, Босна и Херцеговина, Украина, Русија, Турција, Казахстан, Германија, Бугарија, С. Кипар, Ј. Кореја и Судан.
Изложбата ќе биде отворена до 31 октомври 2014

Similar Posts