|

Изложба „Универзумот на родниот крај“ од МУХАМЕТ ИДРИЗИ

Мухамет Идризи е роден во Кумано 1986 год. Факултет за ликовни уметности, отсек сликарство, завршил на Државниот Универзитет во Тетово , во класата на проф. Илиријан Беќири.

Мухамет Идризи е роден во Кумано 1986 год. Факултет за ликовни уметности, отсек сликарство, завршил на Државниот Универзитет во Тетово , во класата на проф. Илиријан Беќири.
Имал повеќе групни изложби, а самостојно излагал во Куманово 2014 год.
На изложбата ќе бидат изложени слики со мотиви од природата, работени во техника масло, создадени последниве години.
Истата ќе биде отворена до 30 ноември 2014 год.

Similar Posts