|

ИЗЛОЖБА НА ФОТОГРАФИИ “20+1“, ОД РИЛИНД ХОЏА

Kултурно Информативен центар – Скопје, има чест и задоволство да ве покани на изложбата на фотографии “20+1“, на Рилинд Хоџа, која ќе се одржи на 6 октомври, 2012 (сабота) бо Продажен Изложбен Салон, со почеток на 20:00. Изложбата ќе се одржи како дел од манифестацијата “Бела Ноќ“.

РИЛИНД ХОЏА е роден на 23/08/1990. Средното образование го завршил во американската

гимназија “NOVA” во Скопје. Студирал Финансии и Сметководство во CITY College, International Faculty of the University of Sheffield, Солун, Грција.

Првите контакти со фотографијата ги имал во Мај на 2010, кога го добил како поклон еден Nikon D5000. Фотографиите што ги гледал низ разни интернет сајтови, списанија, телевизија секогаш го привлекувале. Сега за него сликањето е повеќе од хоби, и се претворила во страст.

Работата ја продолжил со купување на по напреднат апарат и разни објективи. Апаратот секогаш и секаде го носи со себе.

Најмногу слика Долга експозиција и пеизажи, но не ги остава настрана ниту сликите макро и тие во ноќните часови.

AFTER PARTY- Zona Caffe, AMON MRA & Петрит Сарачини

Similar Posts