|

Изложба на слики „Тишина“ од ТЕА ЈОВАНОВСКА

Теа Јовановска родена е 1989 год. во Скопје. Факултее за ликовни уметности , при УКИМ, отсек сликарство, завршила во Скопје 2012 год.

Теа Јовановска родена е 1989 год. во Скопје. Факултее за ликовни уметности , при УКИМ, отсек сликарство, завршила во Скопје 2012 год.
На изложбата, насловена „Тишина“, ќе бидат изложени 20 дела, работени во техниките масло и акрилик на платно и лесонит, создадени последниве 2 години.
Изложбата ќе биде отворена до 22 декенври 2014 год.

Similar Posts