|

Изложба на слики од Фатон Мазреку

Фатон Мазреку е млад автор од Косово, заврил Факултет за ликовни уметности во Приштина во 2013г. Магистрирал на истиот факултет во 2015г. во класата на проф.Агрон Битичи.
На изложбата авторот ќе се претстави со 25 слики изработени во техниката акрил на платно од неговиот циклус на фигуративни композиции кои на мистичен начин ја прикажуваат потребата на човекот за духовност и осаменост во современиот свет.

Similar Posts