|

Изложба на слики од ТЕУТА ХОЏА ИМЕРИ

Ве информираме дека во Културно Информативен Центар – Скопје , во Изложбениот салон – Империјал 2, четвтрок, 17 октомври 2013 год. во 20:00 ч. ќе се отвори изложба на слики од Теута Хоџа Имери.

Ве информираме дека во Културно Информативен Центар – Скопје , во Изложбениот салон – Империјал 2, четвтрок, 17 октомври 2013 год. во 20:00 ч. ќе се отвори изложба на слики од Теута Хоџа Имери.
На изложбата таа ќе се претстави со слики работени во акрилик на платно и комбинирана техника , создадени 2011 – 2013 год.
Родена е 1986 год. во Струга. Факултет за ликовни уметности, отсек графички дизајн, завршила во Скопје.
Од 2009 до денес реализирала 3 самостојни изложби во Р. Македонија и повеќе групни изложби во Р. Македонија и Полска.
Истата ќе биде отворена до 26 октомври 2013 год.

Similar Posts