|

Изложба на слики од СУАД РАМА

Роден е 1983 во Приштина, Р. Косово. Дипломирал 2009 год. на Универзитетот во Приштина, Факултет за уметности, насока – сликарство , во класот на проф. Висар Мулиќи. Магистрираше во 2011 година, ментор: Висар Мулиќи

Роден е 1983 во Приштина, Р. Косово.
Дипломирал 2009 год. на Универзитетот во Приштина, Факултет за уметности, насока – сликарство , во класот на проф. Висар Мулиќи. Магистрираше во 2011 година, ментор: Висар Мулиќи. Во моментов е асистент на Универзитетот во Приштина, Факултетот за уметности, предмет – акт. Учествувал на над 70 групни изложби во: Косово, Албанија, Македонија, Хрватска, Германија, Австрија, Полска, Франција, Шведска, Белгија, Турција и др.
Реализирал 7 самостојни изложби во Косово, Албанија, Полска и Македонија.
Добил 3 награди за своето творештво.
На изложбата авторот ќе се претстави со 21 дело (16 – масло на платно и 5 цртежи ).
Изложбата ќе боде отворена до 25 јуни 2014 год.

Similar Posts