|

Изложба на слики од МИХАИЛ КОРУБИН

Во Културно Информативен Центар – Скопје , во Изложбениот салон– Империјал 1, четврток, 20 септември 2012 год. од 20:00 – 22:00 ч. ќе се отвори изложба на слики од МИХАИЛ КОРУБИН

Михаил Корубин роден е 1986 год. во Скопје.
2010 – Дипломира на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, во класата на проф. Благоја Маневски
2012 – Постдипломски студии во класата на проф. Благоја Маневски
Групни изложби

2010 – Торонто, Галерија „Безпала Браун“
2011 – Софија , Меѓународен форум “Трансформ”
Самостојни изложби
2012 – Скопје , Културно Информативен Центар – Скопје
На изложбата тој ке се претстави со 20 дела работени во техниката масо на платно, создадени
2010-2012 год.
Изложбата ќе биде отворена до 2 октомври 2012 год.

Similar Posts