|

Изложба на слики од ЕНЏЕЛ БЕРИША насловена “In the name of the grandfather”.

Ве информираме дека во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 2, вторник, 19 февруари 2015 год. во 20:0 ч. ќе се отвори изложбата на слики од Енџел Бериша. Изложбата е организирана од Амбасада на Република Косово во чест на седум години независноста на Косово.

Ве информираме дека во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 2, вторник, 19 февруари 2015 год. во 20:0 ч. ќе се отвори изложбата на слики од Енџел Бериша. Изложбата е организирана од Амбасада на Република Косово во чест на седум години независноста на Косово.
Изложбата ја организира Амбасадата на Косово во Скопје по повод седумгодишнината од независноста на Косово.
Енџел Бериша роден во Лондин 1993 год. Живе и работи како новинар за култура во ТВ Клан Косова во Приштина, Косово.
Од 2012 студира на Универзитетот во Приштина, Факултет за ликовни уметности.
Награди и признанија
2013 – Награда ICAS за заслуга во областа на апстрактната уметност и глобализацијата
2014 – Награда FIDES зa најдобра слика
Изложби и фестивали
2012, 2013, 2014 – Факултет за ликовни уметности, групна изложба на студенти
2012 – Ликовна колонија, Ерегли, Турција
2014 – Групна изложба Fides Philantrophy

Similar Posts