|

Изложба на слики од ГОЦЕ ИЛИЕВСКИ

Гоце Илиевски е роден во Скопје 1988 год. Дипломирал на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, отсек сликарство со насока конзервација, во класата на проф. Жанета Вангели.

Гоце Илиевски е роден во Скопје 1988 год. Дипломирал на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, отсек сликарство со насока конзервација, во класата на проф. Жанета Вангели.
Реализирал 10 самостојни изложби ( 8 во Р. Македонија и 2 во Австрија).
Учествувал на повеќе групни изложби и ликовни колонии во земјава и странство. Добитник е на наградите „Златна четка“, „Лазар Личеноски“ и откупна награда на општина Карпош на конкурсот за акварел.
На изложбата ќе бидат изложени дела работени во техника масло, создадени последниве години.
Изложбата ќе биде отворена до 30 ноември 2014 год.

Similar Posts