|

Изложба на слики од Агрон Салиу

Агрон Салиу е роден 1984 год. во Тетово. Дипломирал на Тетовскиот Универзитет, Факултет за ликовни уметности, отсек сликарство, во класата на проф. Илирјан Бекири, 2011 год.
Групни изложби
2009 – Скопје, Чифте амам
Ова е негова прва самостојна изложба каде тој ќе се претстави со 30 дела работени во техника масло на платно , создадени последниве години.

Изложбата ќе биде отворена до 14 април 2012 год.

Similar Posts