|

Изложба на слики од Абди Бајрами

Културно Информативен Центар – Скопје ве поканува на отворање изложба – слики од АБДИ БАЈРАМИ, вторник, 15. 03. 2011 г. Изложбен салон – Империјал 2, во 19:30 ч. Абди Бајрами е роден на 1979 год. во Тетово. Завршил Факултет за ликовни уметности, отсек сликарство, на Државниот Универзитет во Тетово, 2004 година. Дипломирал кај проф. Нехат Беќири во 2008 година. Член е на Здружението на ликовни уметници на град Тето…во, каде што редовно учествува на нивните традиционални изложби. Учествувал и на ликовни колонии во земјава. Реализирал неколку групни и шест самостојни изложби во Тетово. Изложбата ќе трае до 26. 03. 2011 год.

Similar Posts