|

Изложба на скулптури од ГУРИ ЧАВДАРБАША

Изложбата ќе биде отворена до 13 декември 2014 год.

Гури Чавдарбаша роден е 1982 год. Дипломирал 2004 и магистрирал 2007 на Ликовнта академија во Приштина.
Самостојни изложби имал во Приштина, 2011 и Пеќ, 2014. Учествувал на повеќе групни изложби.
На изложбата наречена „ Внатре и надвор Блок-портрети“ ќе бидат изложени скулптури работени во повеќе материјали, создадени последниве години
Изложбата ќе биде отворена до 13 декември 2014 год.

Similar Posts