|

Изложба на графики од ЕВГЕНИЈ ПАНТЕВ

Ве информираме дека во Културно Информативен Центар – Скопје , во Изложбениот салон – Империјал 2, вторник, 5 ноември 2013 год. во 20:00 ч. ќе се отвори изложба на графики од Евгениј Пантев.

Ве информираме дека во Културно Информативен Центар – Скопје , во Изложбениот салон – Империјал 2, вторник, 5 ноември 2013 год. во 20:00 ч. ќе се отвори изложба на графики од Евгениј Пантев.
На изложбата тој ќе се претстави со графики во акватинта, сува игла , комбинирана техника, создадени 2008 – 2013 год. .
Евгениј Пантев роден е 1966 год. во Софија, Бугарија. Дипломирал на Факултат за ликовни уметности, отсек графика и графички дизајн, во Скопје 1991 год. Моментално е на постдипломски студии на истиот факултет.Член е на СБХ/АИАП-ИАА. Реализирал 3 самостојни изложби ( 2 во Скопје и 1 во Битла ), а учествувал во над 100 групни изложби во земјава и светот. Добитник е на повеќе награди и признанија – национални и меѓународни.
Изложбата ќе биде отворена до 16 ноември 2013 год.

Similar Posts