|

ИЗЛОЖБА НА ГРАФИКИ И ЦРТЕЖИ “ТЕЛОТО КАКО ПРОВОКАЦИЈА” ОД ГОЦЕ ТРАЈКОВСКИ

Во Културно Информативен Центар – Скопје , во Изложбениот салон – Империјал 1, четврток, 18 октомври 2012 год. во 20:00 ч. ќе се отвори изложба на графики и цртежи “ТЕЛОТО КАКО ПРОВОКАЦИЈА” од Гоце Трајковски.

На изложбата авторот ќе се претстави со 22 графики работени во графичките техники: бакропис, акватинта, сува игла, мецотинта и литографија, создадени 2006/ 2009 год. и 20 цртежи работени во туш, создадени 2012 год.
Изложбата ќе биде отворена до 30 октомври 2012 год.

Similar Posts