|

ИЗЛОЖБА – ЛИКОВНО ТВОРЕШТВО МАЛ ФОРМАТ

Во Културно Информативниот Центар – Скопје на 28 декември 2010  ( вторник) во изложбениот салон Империјал 1 , во 20,00 ч. ќе се отвори традиционалната изложба ЛИКОВНО ТВОРЕШТВО“ МАЛ ФОРМАТ“ во организација на КИЦ – Скопје и ДЛУМ.

На изложбата претставени се 71 автор со 106 дела ( слики , графики, скулптури, мозаик )

Доделени се наградите: КИЦ – Скопје наградата  „ Константин Мазев Коце“  ја додели на

Анкица Влашиќ;  ДЛУМ наградата  „ Димитар Пандилов“ ја додели на Гоце Трајковски,

а „Димо Тодоровски“ на Роза Павлеск

Similar Posts