|

ИЗЛОЖБА ЛИКОВНО ТВОРЕШТВО МАЛ ФОРМАТ 2012

Ве информираме дека во Културно Информативен Центар – Скопје , во Изложбениот салон – Империјал 1, четврток, 27 декември 2012 год. во 20:00 ч. ќе се отвори традиционалната изложба ЛИКОВНО ТВОРЕШТВО МАЛ ФОРМАТ 2012.

Изложбата ја организира КИЦ – Скопје и Друштвото на ликовни уметници на Македонија.
На истата ќе бидата презентирани 90 дела ( слики, скулптури, графики , објекти ) од 53 автора членови на ДЛУМ.
Традиционално се доделија наградите:
Од ДЛУМ – ДЕЈАН ИВАНОВ – МАРГУШ – награда за сликарство„ Димитар Пандилов“
ДИМЧЕ ДИМЕСКИ – награда за скулптура „Димо Тодоровски“
наградата за графика „Драгутин Аврамовски – Гуте “ не се додели
Од КИЦ- Скопје – МАРИЈЕТА СИДОВСКИ – награда „Вангел Коџоман“
ДИТА СТАРОВА – награда „Методија Ивановски – Менде“
ВАЛЕНТИНА ИЛИЈЕВСКА – награда „Константин Мазев – Коце “
( трите награди се за сликарство )
Изложбата ќе биде отворена до 15 јануари 2013 год.

Similar Posts