|

Изложба – ГРАФИКАТА: ЗАЕДМИЧКИ ЈАЗИК

Ве покануваме и информираме дека во Културно Информативен Центар – Скопје , во Продажниот ликовен салон ,понеделник, 03 ноември 2014 год. во 20:00 ч. ќе се отвори изложбата “ГРАФИКАТА – ЗАЕДНИЧКИ ЈАЗИК”.

Почитувани,

Ве покануваме и информираме дека во Културно Информативен Центар – Скопје , во Продажниот ликовен салон ,понеделник, 03 ноември 2014 год. во 20:00 ч. ќе се отвори изложбата “ГРАФИКАТА – ЗАЕДНИЧКИ ЈАЗИК”.
Делата на изложбата се работени од ученици од ОУ „Лириа“ и ОУ „Братство“од Скопје ,под менторство на ликовниот уметник мр. Шќипе Мехмети. Изложбата содржи околу 30 графики изработени во техника линорез.

Организатор на проектот е здружението СЕНСУС – Скопје.

Истата ќе биде отворена до 10 ноември 2014 год.

Similar Posts