|

Изложба – ВО СЛАВАТА НА УМЕТНОСТА

Ве информираме дека во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбените салони – Империјал 1 и 2, среда, 15 април 2015 год. во 20:00 ч. ќе се отвори изложбата ВО СЛАВА НА УМЕТНОСТА по повод Светслиот ден на уметноста, во организација на Асоцијација за култура ИКОН.

Ве информираме дека во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбените салони – Империјал 1 и 2, среда, 15 април 2015 год. во 20:00 ч. ќе се отвори изложбата ВО СЛАВА НА УМЕТНОСТА по повод Светслиот ден на уметноста, во организација на Асоцијација за култура ИКОН.
На изложбата се преставуваат 60-тина уметници со свои дела, припадници на различни генерации, со различна етничка припадност, кои со своето творештво придонесуваат во развојот на македонската ликовна уметност, како и уметници од други земји кои како гости го подржаа проектот на ИКОН.

Изложбата ќе биде отворена до 30 април 2015 год.

Similar Posts