|

Изложба „ Бајата уметност, хибернација “, од ГОРАН МЕНКОВ

Ве информираме дека во Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 2, вторник, 19 ноември 2013 год. во 20:00 ч. ќе се отвори изложбата „Бајата уметност, хибернација“ од Горан Менков. На изложбата авторот ќе се претстави со 15 дела работени со мувла на платно, гипскартон и дрво, создадени 2013 год.

 

Ве информираме дека во Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 2, вторник, 19 ноември 2013 год. во 20:00 ч. ќе се отвори изложбата „Бајата уметност, хибернација“ од Горан Менков.
На изложбата авторот ќе се претстави со 15 дела работени со мувла на платно, гипскартон и дрво, создадени 2013 год.
Гпран Менков роден е 1987 год. во Скопје. Фкултет за ликовни уметности, педагошки оддел, насока сликарство, завршил кај проф. Рубенс Корубин 2010 год. во Скопје.
Ова е негова прва самостојна изложба, а учествувал на повеќе групни изложби и ликовни колонии во земјава и странство.
Изложбата ќе биде отворена до 31 ноември 2013 год.

Similar Posts