|

Изложба „Ајде да летама со магичното ќилимче“, инсталација од АНА ИВАНОВСКА

Изложбата насловена „Ајде да летаме со магичното ќилимче“ е нnсталација, работена во материјал обоен сунѓер, со димензии 920х240 цм. 2014 год. Изложбата ќе биде отворена до 15 ноември 2014 год.

Родена во Скопје 1982 год. Факултет за ликовни уметности и постдипломски студии завршила во Скопје. Член е на ДЛУМ, на уметничката група и простор Арт И.Н.С.Т.И.Т.У.Т и групата МОМИ од Скопје.
Реализирала 10 самостојни изложби во Р. Македонија, Франција и САД.
Учествувала на повеќе групни изложби, проекти, перформанси, ликовни колонии, уметнички работилници во земјава истранство. Со групата МОМИ реализирала 11 изложби во Македонија, Србија, Хрватска и Бугарија.
2008 год. ја добила наградата „Денес“ за млад ликовен уметник од Центарот за современа уметност ( ЦАЦ ) во Скопје.
Изложбата насловена „Ајде да летаме со магичното ќилимче“ е нnсталација, работена во материјал обоен сунѓер, со димензии 920х240 цм. 2014 год.
Изложбата ќе биде отворена до 15 ноември 2014 год.

Similar Posts