ДЕН НА ПИЈАНОТО СКОПЈЕ 2020

Поради ситуацијата во која се наоѓаме со вирусот CoVid – 19, Денот на пијаното Скопје 2020 година се славеше оnline. На 28 март, беа објавени 78 снимки од ученици од речиси сите музички училишта во Р.С.Македонија, на fun page страната на фејсбук, Piano day Skopje. Овој настан за прв пат се прослави во домашни услови и беше вистински предизвик како за учениците, така и за нивните професори.

за повеќе видео снимки во страната Piano day Skopje!

Similar Posts