|

ГУДАЧКИ КВАРТЕТ EQUILIBRIUM

ГУДАЧКИ КВАРТЕТ EQUILIBRIUM

Јане Бакевски, виолина

Горан Муратовски, виолина

Александар Стојчески, виола

Кирил Јосифов, виолончело

Културно Информативен Центар – Скопје, организира концерт на Гудачкиот квартет EQUILIBRIUM, во Салон 19,19, 09.03.2011год., (среда), почеток во 20:00часот.

На програмата ќе бидат изведени дела од Цанев, Груп, Феранте и Дебиси.

Гудачкиот квартет EQUILIBRIUM е формиран во 2007год. од четворица млади истакнати музички уметници кои за цел имаат да донесат еден нов звук на музичката сцена во Македонија и надвор. Од формирањето до денес реди бројни успеси на домашната и странска музичка сцена.

Реализира повеќе од 40 настапи во Македонија, Европа, САД. Зад себе има два CD, а оваа година треба да излезе и третиот носач на звук.

Similar Posts