|

Групна изложба НЕИСКАЖАНИТЕ ПРИКАЗНИ НА СУПЕРХЕРОИТЕ 2

Ве информираме дека во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбен салон – Империјал 1, петок, 6 март 2015 год. во 19:00 ч. ќе се отвори групната изложба НЕИСКАЖАНИТЕ ПРИКАЗНИ НА СУПЕРХЕРОИТЕ 2

Ве информираме дека во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбен салон – Империјал 1, петок, 6 март 2015 год. во 19:00 ч. ќе се отвори групната изложба НЕИСКАЖАНИТЕ ПРИКАЗНИ НА СУПЕРХЕРОИТЕ 2
На изложбата ке земат учество 20 авторки со по едно дело (20 дела) – 20 ликовни приказни за (не) промените на критичните теми поврзани со правата на жените – 20 години после 4-та УН конференција за жените, во Пекинг, Кина, 1995 година.

Similar Posts