|

ГРАФИКАТА ЗАЕДНИЧКИ ЈАЗИК

Ве информираме дека во Културно Информативен Центар – Скопје , во Продажниот ликовен салон , четврток, 06 јуни 2013 год. во 18:00 ч. ќе се отвори изложбата ГРАФИКАТА ЗАЕДНИЧКИ ЈАЗИК. Делата на изложбата се работени од ученици од ОУ „Лириа“ и ОУ „Исмаил Ќемали“ под менторство на ликовниот уметник мр. Шќипе Мехмети. , каде ќе бидат изложени 35 графики во линорез. Организатор на проектот е здружението СЕНСУС – Скопје. Истата ќе биде отворена до 14 јуни 2013 год.

Similar Posts