|

„Асоцијативна геометрија 2018“, слики од Никола Ганевски

Ве информираме дека во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 1 , вторник, 2 октомври 2018 год. во 20:00 ч. ќе се отвори изложбата „Асоцијативна геометрија 2018“, слики од Никола Ганевски.
На изложбата авторот кој долги години создава дела инспирирани од геометриската апстракција ќе изложи 25 слики создадени во периодот 2007 – 2014 год..
Изложбата ќе биде отворена до 16. октомври 2018 год.

Similar Posts