Ана Ивановска ( Скопје) и слики од Ирене Тамањоне ( Џенова)

Во ЈУ Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 1, од 12 – 18 ноем 2020 год. ќе биде отворена изложба на инсталации од ликовните уметници Ана Ивановска (Скопје) и слики од Ирене Тамањоне ( Џенова) Куратор на проектот е Кирил Пенушлиски.

Во организација на Градот Скопје, се одржува CreArt уметнички престој (15 октомври-15 ноември 2020 год.) во Ју Културно Информативниот центар – Скопје со уметниците Ана Ивановска (Скопје) и Ирене Тамањоне (Џенова).

На 12 ноември 2020 год. во 19 часот ќе се отвори нивната завршна изложба.

Similar Posts

Ana Ivanovska , Shkup dhe piktura nga Irene Tamanjone

Të nderuar,QIK – Shkup ju fton në ekspozitën nga CreArt, Instalacion i artistes Ana Ivanovska , Shkup dhe piktura nga Irene Tamanjone, Itali.

Ekspozita do të hapet me 12 nëntor dhe do të zgjasë deri me 18 nëntor 2020 me fillim në orën 19:00.Kurator i projektit është Kiril Penushliski.

Organizuar nga Qyteti i Shkupit, CreArt, qendron dhe pikturon një muaj, 15 tetor – 15 nëntor 2020 në Qendrën Informative Kulturore – Shkup me artistët Ana Ivanovska (Shkup) dhe Irene Tamangone (Gjenova).

Më 12 nëntor 2020 ekspozita e tyre përmbyllëse do të hapet në orën 19:00.

Me respekt,

QIK – Shkup

Similar Posts