Të nderuar,

Në zemrën Çarshisë së Vjetër të Qytetit të Shkupit më 7 dhe 8 shtator (e premte dhe të shtunën) do të mbahet ngjarje tradicionale “Tingujt e Çarshisë”, i projektuar për disa vite nëpër me koncerte të të gjitha zhanreve, shfaqje, shfaqje folklorike, poezi, koloni së artit dhe prezantimi i zanateve tradicionale, për të ngjallur frymën e traditës kulturore dhe shpirtëror enë qytet dhe të kthehet në frymën e artizanale, të paktën për ata që kanë mbetur deri më sot.

Programi i manifestimit edhe këtë vit do të jetë i pasur.

Më 7 shtator (e premte) në orën 18:00 do të mbahet ngjarje letrare në Librarin e Çarshisëa letrare me titull “Trokas në portën e shkrimtarit.”

Në orën 19, në pllatonë e Universitetit të UEJL-it do të ketë koncert të kitarës klasike dhe do të performojnë “Duo Bojkoski, në vazhdim orën 20:00, koncert i Emin Sali Band dhe vokali i shkëlqyer i Donika Domazetit që me shumë dashuri dhe virtuozitet performon muzikën tradicionale shqiptare në latino, jazz dhe swing ritëm.

orën 21:00, në Sheshin “Skenderbej”, do të mbahet koncert nga Oksygen Band me këngëtarë: Lindita Hakaj, Rina & Saranda, Nexhat dhe Valon Suma.

Dita e dytë, 8 shtator (e shtunë), me fillim në orën 21:00 në Sheshin “Skënderbej” do të performojnë: DJ Gamblemania me Xhurim Demën, Fatjon Miftarin, Ardian Bakallin dhe më pas Alban Skenderaj, Getoar Selimi – Ghetto Geasy dhe Marshal Jungle.

Drejtor i Qendrës së Informative Kulturore – Shkup, Sermine Purini theksoi se festivali është destinacioni i argëtimit, cilësisë dhe respekton traditat dhe frymën e Çarshisë së Vjetër, dhe është hapi i parë që Qyteti i Shkupit e ka bërë në vitin 2006, si një nismë për të ringjallur pazarin. Ndrimi i orarit të punës dhe ndalimi i lëvizjes së automjeteve në rrugët e pazarit, kanë kontribuar që të bëhet pjesa e Qytetit më frekuentuese ku vijnë dhe argëtohen qytetarët e të gjitha nacionaliteteve.

Vitet e fundit në “Tingujt e Çarshisë”, kanë marrë pjesë shumë këngëtarë të njohur, artistë, kërcimtarë, animatorë, grupet e njohura, maqedonas, shqiptarë, turq, romë, në frymën e idesë së ngjarjes, për të qenë multikulturore. QIK – Shkup, përveq artistëve të njohur u jep shans edhe debutantëve që pikërisht në këtë vend, e filluan karrierën e tyre.

Me respekt,

Qendra e Informative Kulturore – Shkup