К у л т у р н о
И н ф о р м а т и в е н
Ц е н т а р - С к о п ј е
Q e n d r a
I n f o r m a t i v e
K u l t u r o r e - S h k u p
  • mk

Настани

15 Nov 2019
“Македоија од антика до денешно време”Јусуф Буџови
15 Nov 2019
15 Nov 2019
КОНКУРС
15 Nov 2019
15 Nov 2019
Концерт на Билјана Камчева, сопран/флејта и Ана Гацева, пијано
15 Nov 2019
15 Nov 2019
„Надвор од Кутијата “ од ВЛАДО ПАВЛЕСКИ.
15 Nov 2019
15 Nov 2019
„Звуците на Чаршијата“ 2019
15 Nov 2019
15 Nov 2019
Промоција на книгите
15 Nov 2019
15 Nov 2019
КОНКУРС
15 Nov 2019
15 Nov 2019
Мерита Халили и Раиф Хисени ансамбл на Montclair University, САД и “Кастриоти”.
15 Nov 2019
15 Nov 2019
Промоција на книгата” Caged – Новела за љубов”од Вулнет Мухареми
15 Nov 2019
15 Nov 2019
СКОПЈЕ ЧИТА
15 Nov 2019
15 Nov 2019
Caged – Новела за љубов” од Вулнет Мухареми
15 Nov 2019
3 Jun 2019
ПРЕТСТАВУВАЊЕ НА ЛИТЕРАТУРНОТО ТВОРЕШТВО НА АМЕРИКАНСКИОТ ПОЕТ ЏОРЏ ВАЛАС
3 Jun 2019
18:00
KIC-QIK
28 May 2019
„Графиката: Заеднички јазик “
28 May 2019
20:00
KIC-QIK
21 May 2019
„Патување по сон “, графики и цртежи од Авни Џ. Бехлули.
21 May 2019
20:00
KIC-QIK
20 May 2019
Рона Нишлиу Квартет, “МИНДИЛ“
20 May 2019
21:00
Македонската филхармонија
16 May 2019
”Книга за Анте”од Кристина Николовска
16 May 2019
19:19
KIC-QIK
9 May 2019
45 ГОДИНИ ТВОРЕШТВО од ликовниот уметник СТЕВАН ЦИГАРИДОВ.
9 May 2019
20:00
KIC-QIK
9 May 2019
ЛИТЕРАТУРНА РАБОТИЛНИЦА ЗА ДЕЦА “ДОНЕСИ КНИГА –ЗЕМИ СИ КНИГА”
9 May 2019
20:00
KIC-QIK
10 May 2019
Концерт “TRIO VIVO”
10 May 2019
20:00
KIC-QIK
7 May 2019
Изложба на слики насловена „ ПТИЦИ
7 May 2019
20:00
KIC-QIK
10 May 2019
КОНКУРС ЗА ВИЗУЕЛНИ УМЕТНОСТИ
10 May 2019
20:00
KIC-QIK
24 Apr 2019
„ЕМИГРАНТ“
24 Apr 2019
20:00
KIC-QIK
23 Apr 2019
КОНКУРС-“СКОПЈЕ ЧИТА”
23 Apr 2019
20:00
KIC-QIK
16 Apr 2019
КУЛА ВАВИЛОНСКА
16 Apr 2019
20:00
KIC-QIK
3 Apr 2018
“Вечер со пиано“
3 Apr 2018
20:00
KIC-QIK
10 Apr 2019
Свечено доделување на Роман на годината за 2018 за Андова-Шопова во КИЦ
10 Apr 2019
20:00
KIC-QIK